Rajská omáčka s tofu řízečky

1. června 2015 v 15:00 | Augi |  Zdravé recepty
Rajská omáčka s tofu řízečky

Potřebujeme:

Omáčka
500 g rajského protlaku
1 cibule
olej
3 menší bobkové listy
4 kuličky nového koření
4 hřebíčky
2 lžíce hladké mouky
voda podle potřeby
cukr

Tofu řízečky
Marinované nebo uzené tofu
strouahnka
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
koření dle chuti

Postup:

Na oleji osmahneme cibulku spolu s bobkovým listem, hřebíčkem a novým kořením. Poté co cibule zesklovatí, přidáme mouku a uděláme jišku za stálého míchání. Zalijeme vodou a mícháme. Až voda začne vařit, přidáme rajský protlak, promícháme a necháme omáčku vařit.

Mezitím si nastrouháme na drobnno tofu do misky, k němu přidáme jedno vejce, mouku a zamícháme a podle chuti dochutíme. Podle potřeby přidáváme mouku při tvarování kuliček nebo menších placiček. Obalíme ve strouhance a na oleji smažíme. Poté je odložíme na talíř

Omáčku přecedíme přes sítko do pánve kde se smažily řízečky a mícháme do doby než se vypaří chuť mouky. Podle chuti dochutíme cukrem.

Jako přílohu můžeme zvolit karlovarský knedlík, nebo houskový, brambory nebo těstoviny a také řýži.

Dobrou chuť :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Melanie Melanie | Web | 2. února 2018 v 10:11 | Reagovat

Tofu miluju a rajskou taky, jen mě nikdy nenapadlo tohle spojit. Fakt pěkná inspirace, díky za ní.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama