Rajská omáčka s tofu řízečky

1. června 2015 v 15:00 | Augi |  Zdravé recepty
Rajská omáčka s tofu řízečky

Potřebujeme:

Omáčka
500 g rajského protlaku
1 cibule
olej
3 menší bobkové listy
4 kuličky nového koření
4 hřebíčky
2 lžíce hladké mouky
voda podle potřeby
cukr

Tofu řízečky
Marinované nebo uzené tofu
strouahnka
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
koření dle chuti

Postup:

Na oleji osmahneme cibulku spolu s bobkovým listem, hřebíčkem a novým kořením. Poté co cibule zesklovatí, přidáme mouku a uděláme jišku za stálého míchání. Zalijeme vodou a mícháme. Až voda začne vařit, přidáme rajský protlak, promícháme a necháme omáčku vařit.

Mezitím si nastrouháme na drobnno tofu do misky, k němu přidáme jedno vejce, mouku a zamícháme a podle chuti dochutíme. Podle potřeby přidáváme mouku při tvarování kuliček nebo menších placiček. Obalíme ve strouhance a na oleji smažíme. Poté je odložíme na talíř

Omáčku přecedíme přes sítko do pánve kde se smažily řízečky a mícháme do doby než se vypaří chuť mouky. Podle chuti dochutíme cukrem.

Jako přílohu můžeme zvolit karlovarský knedlík, nebo houskový, brambory nebo těstoviny a také řýži.

Dobrou chuť :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama