Ďábelské mušle

6. února 2011 v 18:10 | augi |  Recepty
500 g těstovin (mušlí), 1 stroužek česneku, 2 červené feferonky, 100 g naložených nebo sušených rajčat, 250 g slaniny, 370 ml vývaru, 3 lžíce rajčatového protlaku, 100 g černých oliv, sůl, pepř

Mušle uvaříme dle návodu na obalu. Fefronky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky nakrájíme na nudličky. Okapaná rajčata nakrájíme na kostičky, stejně tak slaninu. Slaninu rozškvaříme, osmahneme na ní prolisovaný česnek a feferonky. Zalijeme vývarem, přidáme rajčata a asi 5 minut povaříme. Vmícháme rajčatový protlak, polovinu oliv, osolíme a opepříme. Scezené a okapané mušle upravíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme zbylými olivami.

Doba přípravy: 30 min.

Počet porcí: 4

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama