Recepty

29. května 2009 v 22:13 |  Recepty

Marcipánové mufiny s třešněmi


Ingredience:
  • 200 g marcipánové hmoty
  • 1 sklenice třešní (370 ml)
  • 150 g másla nebo rostlinného tuku
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • pár kapek mandlového aroma
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 170 g polohrubé mouky
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 25 g sekaných pistácií
  • 24 papírových formiček
Postup přípravy:
1.Nejprve nahrubo nastrouháme 100 g marcipánu. Třešně necháme okapat. Změklý tuk vyšleháme do krému s cukrem, vanilkovým cukrem, mandlovým aroma a špetkou soli. Přidáme nastrouhaný marcipán a postupně zašleháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme do krému. Nakonec do těsta zapracujeme okapané třešně.
2.Formu na mufiny vyložíme vždy dvěma papírovými formičkami. Do nich rozdělíme těsto. Zbylých 100 g marcipánu nakrájíme na kostičky a dáme na povrch těsta. Pečeme v troubě při mírné teplotě asi 25 minut.
3.
Upečené mufiny necháme vychladnout. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem a na sekanými pistáciemi.



Kokosová láska

Ingredience:
  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 1 dl oleje
  • 2 dl mléka
  • prášek do pečiva
  • 2 čokoládové pudinky uvařit v 1l mléka a vychladit.

POLEVA:

  • 2 zakysané smetany
  • Margot čokoláda
  • cukr
Postup přípravy:
1.Ušlehámme žloutky se vším ostatním a nakonec přidáme sníh z bílků. Nalít na vymazaný a vysýpaný plech, natřít pudinkem a upéct(200 °C).
2.Nechat zchladnout. Povrch natřít: 2 zakysané smetany + cukr podle chuti, úplně nakonec nahoru nastrouhat Margot čokoládu.
3.
Dobře vychladit.


Kuřecí curry s jablky

Ingredience:
  • 400 g kuřecích řízků (možno i stehenní)
  • 3 nakyslá jablka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • curry kořenící směs - sladká či ostrá dle preferencí
  • citronová šťáva
  • hrst propláchnutých rozinek
Postup přípravy:
1.Kuře nakrájejte na nudličky. Vložte do nádoby vhodné do mikrovlnky, přilejte olej, a podle chuti poprašte curry. Promíchejte, aby se kuře obalilo.
2.Nádobu zakryjte a spusťe mikrovlnku cca na 850 W na 5 minut. Kuře se "zatáhne". Mezitím jablka zbavte jádřinců, oloupejte a nakrájejte na kostiky o hraně cca 1 cm.
3.Jablka a rozinky přisypejte ke kuřeti, opět promíchejte a duste dalších 10 min. při 850W. V případě potřeby přidejte pár lžic vody, aby se vytvořila omáčka z rozdušených jablek.
4.Poslední krok je dochucení - curry osolte a přidejte citronovou šťávu dle chuti.
5.
Podávejte s rýží.



Tady mnam mnam :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama