Špíž z tygřích krevets se salsou Verde

26. července 2008 v 12:25 | Martas |  Recepty
5 krevet, 6 kousků ananasu, 1 větvička čerstvého rozmarýnu, olivový olej, sůl, pomerančová šťáva. Salsa verde: 4 naložené sardele, 150g petrželky, 250g špenátu, 1 svazek bazalky, 2 stroužky česneku, šťáva z malého citrónu, 100 ml olivového oleje, 125 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce kaparů, drcený pepř, sůl.

Krevety oloupejte a marinujte v olivovém oleji, soli a pomerančové šťávě asi půl hodiny. Poté střídavě napichujte s ananasem na rozmarýnovou větvičku a opékejte na grilu 3 až 4 minuty. Sardele, špenát, bylinky a kapary drobně pokrájejte, česnek na jemno rozetřete. Zalijte olivovým olejem a vývarem, dochuťte pepřem a solí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama