Druhy sýru....2 část

8. července 2008 v 13:23 | Martas
ObrazekBLUE DES CAUSSES
Sýr z kravského mléka a ze směsi ovčího, zase z Francie. Uzrává ve vápencových jeskyních, kde získává plísňový obsah. Použití na sýrovou mísu a nejlepší na konci jídla s bílým vínem. Kdo má rád sýrové omáčky, proč nezkusit tento.
ObrazekBLUE D´AUVERGANE
Modrý sýr z Francie, uzrává ve vlhkém, tmavém sklepě zhruba 2 měsíce. Je to sýr silný. Slaný sýr, pikantní, modré žilky plísní. Vhodný na saláty, omáčky a k červenému těžkému vínu.
ObrazekBOU D´FAGNE
Belgický měkký a chutný sýr z nepasterizovaného mléka.
ObrazekBRIE DE MAEUX
Tento sýr je z Francie, hodně slaný, ale nejznámější z typů BRIE. Bílá plíseň na povrchu.
ObrazekBRIE DE MELUN
Kdo hádá, že tento sýr je z Francie, tak hádá správně. Uzrává necelý měsíc, získá bílou plíseň na povrchu a žlutý střed. Má ořechovou chuť a tak bych si k němu otevřel klidně vínečko, asi červené.
ObrazekBRIENZE MUTSCHLI
K tomuto sýru moc informací není, zajímavostí je, že pochází ze Švýcarska, z Alp.
ObrazekBRILLANT - SAVARIN
Jemný sýr z Francie, krémový a hodně tučný. Takže pro pány ano, dámy s dietními pokusy nikoliv. Bílá plíseň na povrchu, nakyslou chuť. Doporučuji s tmavým chlebem, který je k tomu nejlepší.
ObrazekBURGOS
A je tu jeden Španělský sýr. Je krémový, z ovčího mléka, kde ho trochu řízli kravským. Je bílý a má se podávat jako dezert s medem a cukrem. To musím vyzkoušet!!! Je slaný, chutná po mléku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama