Indicke Kirci a Kure Kari

7. června 2008 v 7:33 | martas |  Recepty
Suroviny:
Kirci
3 dl žlutého loupaného hrachu
3 dl rýže
1,5 l zeleniny
1 l vody
1- 2 chilli papričky
olej
kmín, zázvor, fenykl
čerstvá petrželová nať
citron nebo jogurt




Kuřecí kari po drávidsku pro 4 osoby
1 kuře
1 cibule
2 stroužky česneku
kari, zázvor, kardamon, hřebíček, skořice, sůl
2 feferonky
2 šálky kokosového mléka
2 lžíce oleje
Postup:
Kičrí pro 4 osoby
V menším množství osolené vody uvaříme hrách. Ve větším hrnci, raději se silnějším dnem, podusíme zeleninu. Zalijeme ji vodou a uvedeme do varu. Jakmile začne voda vřít, přisypeme rýži a vaříme doměkka. Přidáme uvařený hrách.
Tip: Podáváme s citronem a jogurtem



Kuřecí kari po drávidsku pro 4 osoby
Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli, česnek, koření a nasekané feferonky. Přidáme nakrájené kuře, podlijeme kokosovým mlékem, osolíme a dusíme doměkka. Pokud je třeba, během dušení podléváme.
Tip: Jako příloha se rozhodně hodí rýže
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 ivikjh ivikjh | Web | 7. června 2008 v 10:46 | Reagovat

jéé..zní to lákavě..:-) škoda že neumím vařit..:D

2 kajuška-your lowe SB kajuška-your lowe SB | Web | 9. června 2008 v 10:29 | Reagovat

to bych si teda dala :-*

3 Simi Simi | 11. června 2008 v 18:16 | Reagovat

Miluju jídla na kari!!!!!!!!!!!´mňamy!!!!!!!!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama