Anglická kuchyně

28. února 2008 v 19:20 | Marťas |  Zajímavosti
Pod pojmem anglická kychyně si všichni jiste predstavíme fish&chips, což je smažená ryba s hranolky, a typickou anglickou snidaní, která se skladá z vajíček, slaniny, grilovaneé klobásy, žampionu, rajčat a fazolí. Určitě si řekneme, ze Angličané jedí pěkně nezdravě, když se ráno nacpávají nečim tak nezdravým a jejich národni jídlo, také není zrovna dietní. Stojí určite za zmínku, že většina Angličanů si dává jejich typickou snídani jen o vikendu a nekteří ji neholduji vůbec a dávaji prřednost různym cerealiím. Co se týče ostatního jídla, je celkem podobne ceske kuchyní, s tím rozdílem, že si Angličané potrpí na tepelně upravené zelenině (ať už dušené, grilované, či smažené), curry omáčkách atd. Například oblibeným vikendovým jídlem vetšiny rodin je hovezí pečeně (roast beef, opečené brambory, grilovaná zelenina, yorkshirský pudink (což je těsto, které se připraví z mouky, mléka, vody, špetky soli, pepře a trochy tuku a p eče se ve formičkách) a hnědá omáčka, která se připravuje z výpeku, nebo granulí, které se koupí v obchode a zalejí vodou. V posledních letech je trendem kupovat si různe polotovary, než vařit poradné jidlo. Co se týče polotovaru, některé jsou celkem zdravé, neobsahují tolik tuku, barviv a jinych chemických přísad, ale na druhou stranu nejsou tolik chutné. O ostatních polotovarech můžeme řict, ze nepomohou zdravému životnímu stylu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama